Meteo: Cod galben de ninsori și viscol în 39 de județe!

1

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri mai multe avertizări Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensuficări ale vântului și viscol, valabile în 39 de județe (vezi harta).

Astfel, o primă avertizare meteo Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte a fost emisă pentru intervalul 01 februarie, ora 10.00 – 03 februarie, ora 10.00.

Sursa: ANM

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30-40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80-90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Tot pentru intervalul 01 februarie, ora 10.00 – 03 februarie, ora 10.00, este valabilă o altă avertizare Cod galben de intensificări ale vântului care vizează Translivania și Oltenia. Astfel, pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-65 km/h.

Meteorologii menționează că intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.