Meteo: Iarna dă năvală în România!

1

Vremea rea se prelungește în România, potrivit unei informări transmise marți dimineață de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), care anunță temperaturi deosebit de reci, precipitații predominant sub formă de nisoare și intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul 4 aprilie, ora 10:30 – 8 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8-12 grade sub mediile multianuale.
     Potrivit meteorologilor, în jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45-55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

Tot marți dimineață, a fost emisă o avertizare meteo Cod galben de intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă, valabilă în intervalul 4 aprilie, ora 10:30 – 5 aprilie, ora 14.00, pe aproape întreg teritoriul țării (vezi harta).

Sursa: ANM

Potrivit ANM, vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55-65 km/h și pe arii restrânse 70-75 km/h. La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

Meteorologii mai notează că în restul țării, local și temporar, vor fi precipitații moderate cantitativ, sub formă de ploaie, în sud și sud-est, și mixte, în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

De asemenea, ANM a emis o avertizare meteo Cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă, valabilă în intervalul 4 aprilie, ora 10:30 – 5 aprilie, ora 14.00, în 20 de județe ale țării (vezi harta).

Astfel, în cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55-65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă.