Meteo – Vijeliile ne iau pe sus! Vânt de 100 km/h

2

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că în urmează câteva zile cu vânt puternic, ploi torențiale și vijelii. Au fost emise avertizări Cod galben și Cod portocaliu.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 iunie, ora 19:00 – 24 iunie, ora 10:00, este valabilă o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată ce vizează mai multe județe (vezi harta). Astfel, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de 55-75 km/h, și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Sursa: ANM

ANM precizează că sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est.

De asemenea, a fost emisă o avertizare meteo Cod portocaliu de intensificări ale vântului și vijelii, valabilă în intervalul 23 iunie, ora 20:00 – 24 iunie, ora 04:00, în Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei, unde vor fi perioade în care vântul va sulfa în rafale ce pot atinge 80-100 km/h.

Citește și Ce vreme ne aduce luna iulie – Prognoza meteo pe 4 săptămâni