A primit vineri votul de încredere! Ghici cine se întoarce la conducerea MADR!

120

Nici n-a fost învestit bine noul ministrul al agriculturii că la conducerea MADR se așteaptă noi schimbări!

După rocada guvernamentală, la conducerea MADR, din cei șase secretari de stat, au mai rămas doar cinci. Cum era și firesc, având în vedere că UDMR a părăsit coaliția de guvernare, Antal Szabolcs Barabási a fosr retras din funcția de secretar de stat.

Nu este singurul însă care părăsește fotoliul din conducerea MADR.

În cadrul ședinței de vineri a Biroului Politic Județean al PSD Călărași, Marius Micu (foto) a obținut votul de încredere pentru a-l înlocui pe Ion Găman în conducerea MADR, în funcția de secretar de stat, informează jurnaluldesud.ro.

Marius Micu a mai ocupat această funcție în de perioada 2021-2022, remarcându-se prin analizele realizate asupra măsurilor necesare pentru plățile directe în agricultură, dar și prin contribuțiile privind obiectivele propuse în Planul Național Strategic.

Activitatea sa politică și administrativă pe plan intern este completată și de experiența acumulată la nivel european, Marius Micu deținând în prezent funcția de vicepreședinte al COPA (Comitetul Organizațiilor Profesionale Agricole din Uniunea Europeană). COPA-COGECA este cea mai mare organizație la nivel european care reprezintă interesele a peste 22 de milioane de fermieri și a circa 22.000 de cooperative agricole, în raport cu instituțiile europene.

În afara activității politice, Micu Marius este conferențiar universitar, deține un titlu de doctor, și ocupă funcția de Prodecan al Facultății de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.