Ministerul Agriculturii trimite în Egipt grâul de la fermierii români! Ce primim la schimb

4

O schimbare majoră în ceea ce privește relațiile comerciale dintre România și Egipt este pusă la cale de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Fermierii români vor beneficia de prețuri mai bune pentru vânzarea grâului și a altor mărfuri agricole, dar și de îngrășăminte la costuri mai avantajoase.

Potrivit lui Alexander Degianski, fermier din județul Timiș și consilier al ministrului agriculturii, Florin Barbu, toate negocierile vor fi purtate de Casa de Comerț Unirea.

”Una dintre cele mai importante decizii pentru fermierii români a fost luată de Ministerul Agriculturii și va avea impact direct asupra prețului de vânzare a cerealelor, respectiv de achiziție a îngrășămintelor chimice.

În perioada următoare, Ministerul Agriculturii, prin Casa de Comerț „Unirea”, va negocia direct cu statul Egiptean vânzarea cerealelor, respectiv achiziția de îngrășăminte chimice. Avantajul evident este dat de certitudinea contractelor, eliminarea intermediarilor și obținerea de prețuri mult mai favorabile pentru fermieri. În această perioadă tulbure, în care fermierii cu greu își acoperă costurile de producție, această măsură se poate dovedi pârghia necesară revitalizării fermierilor”, a anunțat Alexander Degianski.

România reprezintă un furnizor de încredere pentru Egipt în ceea ce privește cerealele. Chiar săptămâna trecută, în cadrul unei licitații dominate de mărfurile rusești, România a reușit să vândă către Egipt o cantitate de 60.000 de tone de grâu.