Ministrul Agriculturii: 170 milioane EURO, fonduri europene pentru micii fermieri

3

A mai rămas aproximativ o lună de zile până când Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va da drumul la primele intervenții din Planul Național Strategic pentru fermierii care vor să acceseze fonduri europene. Una dintre liniile de finanțare cele mai așteptate este cea pentru tinerii fermieri, pe care Ministerul Agriculturii a ales să o îndrepte, de data aceasta, către legumicultură.

Șeful MADR, Florin Barbu, a confirmat această concentrare a finanțării spre bazinele legumicole, în direct la AGRO TV. Acesta a subliniat că aproximativ 170 de milioane de euro se vor duce către legumicultură, prin linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri.

”Avem acei bani pentru instalarea tinerilor fermieri, 70 de milioane în zona montană pentru dezvoltarea fermelor cu 70.000 de euro, intensitate 100%; și cei 170 de milioane de euro pe care îi dăm direct în bazinele legumicole pentru realizarea de instalații de încălzire și combustibilul necesar pentru o perioadă de 3 ani. Gradul de intensitate, și aici, este de 100%”, a precizat Florin Barbu în emisiunea ”Agricultura la Raport”.