Ministrul Daea îi apostrofează pe fermierii care vând prea scump: ”Nu este criză!”

6

Prețul unor produse de bază pentru români a crescut semnificativ în ultima vreme, chiar și în sectoarele unde marfa este suficientă pe piață. Un kilogram de ceapă uscată a ajuns la șapte lei, motiv de supărare pentru ministrul agriculturii, Petre Daea, care a făcut recent o vizită într-o piață din Botoșani.

Șeful MADR le-a transmis producătorilor că nu este în regulă să vândă marfa la prețuri atât de mari, în contextul în care țara noastră nu are problemele din alte zone ale lumii în ceea ce privește penuria de produse agroalimentare.

”Am fost azi dimineaţă în piaţă la Iaşi, am cumpărat ceapă verde. Ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu 7 lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internaţională. M-am uitat la fermieri. Înţeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi trebuie să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniştească”, a transmis ministrul Daea, citat de botosaninews.ro.

Totdată, Daea susține că semnele din piață ar trebui să indice o scădere a prețurilor, deoarece au fost reduse și prețurile la energie și gaze. Din punctul de vedere al ministrului, acestea sunt ”motive serioase” care să ducă la alimente mai ieftine pentru consumatorii români.