Prețul grâului în Portul Constanța ASTĂZI pentru recolta nouă și recolta veche

6

Scăderea prețului grâului continuă atât pe bursele internaționale, cât și în piața fizică. Odată cu intrarea în luna martie, atenția se îndreaptă deja din ce în ce mai pronunțat către noua recoltă din 2023, astfel că marfa veche prezintă din ce în ce mai puțin interes, iar prețul grâului suferă în consecință.

Potrivit lui Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, recolta veche se vinde astăzi cu 260 euro/tonă în Portul Constanța, în timp ce prețul grâului care va fi recoltat la vară este cotat cu doar 10-12 euro/tonă mai jos.

”În ceea ce privește grâul, prognoza noastră s-a adeverit; am evocat faptul că grâul va scădea și va scădea dramatic la un moment dat. În Portul Constanța, grâul din recolta veche a ajuns deja la un nivel de 260 euro/tonă, iar acest lucru nu este unul foarte fericit, pentru că recolta nouă care se vede la orizont este cotată în jurul valorii de 248-250 euro/tonă.

Este clar linia care demarchează recoltele, această închidere de secvență bursieră în martie ne transferă către cotațiile recoltei noi, pentru că mai sunt doar patru luni până la noua recoltă, iar lucrurile încep să se vadă bine de tot la orizont”, a explicat Cezar Gheorghe în Agrojurnal, la Digi24.