Mușchiul perpelit produs la Vâlcea este un produs delicios, cu gustul autentic al bucatelor românești făcute „Ca altădată”.
„Se obține din cotlet de porc ținut câteva zile împreună cu sarea de Ocnele Mari, apoi de lasă la scurs, după care se condimentează și se dă la fum, cu lemn de fag. El se pregătește după o rețeta veche și simplă, dar tocmai asta îi dă unicitate și naturalețe”, spune Petre Simion, managerul de vânzări al firmei Avi-Giis SRL, cea care produce acest preparat.
O carne fără grăsime, cam asta ne dorim mulți dintre noi, în special copiii, însă mai sunt și alte argumente pentru care Mușchiul perpelit produs la Vâlcea intră în preferințele consumatorilor tineri și nu numai.
„Ne gândim și la factorul educațional, tocmai de aceea Mușchiul perpelit «Ca altădată» este un produs care prinde foarte bine și la copii. Aceștia, nemaicrescând la țară, nu mai sunt obișnuiți să consume produse tradiționale, pierd cumva gustul și interesul pentru acestea”, spune Petre Simion. „Tocmai de aceea a fost gândită această rețetă, ca o alternativă la fastfood-urile aflate prea la îndemna copiilor”.
Însă Mușchiul perpelit a intrat demult și în preferințele consumatorilor adulți, care îl caută si îl cumpară pentru calitățile sale excelente, motiv pentru care producătorul, încurajat de succesul obținut pe plan intern, are ambiții mari pe mai departe.
„Intenționăm ca în viitorul apropiat să depunem documentatia de obținere, pentru acest produs, a indicatiei geografice protejate (IGP), ceea ce ne va asigura intrarea și pe piața europeană”, a mai spus managerul Petre Simion.