Noua subvenție de 20.000 EURO pentru fermieri, AMÂNATĂ de noul Guvern

8
Noua subvenție de 20.000 EURO pentru fermieri, AMÂNATĂ de noul Guvern

Subvenție amânată! Deși legea pentru stimularea producătorilor agricoli care comercializează produsele agricole primare, care le oferă posibilitatea fermierilor români să primească o subvenție de 10.000 de euro/an, respectiv 20.000 de euro/an, a fost publicată în Monitorul Oficial, aceasta nu va intra în vigoare! Inițial, termenul de intrare în vigoare a noii legi era 1 ianuarie 2021, însă normele de aplicare nu au fost elaborate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și se pare că aceasta va fi amânată printr-un act normativ emis de noul Guvern.

În cadrul audierilor noilor miniștri care au avut loc ieri în comisiile parlamentare, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, l-a întrebat pe ministrul Adrian Oros despre normele de aplicare ale acestei legi și când anume vor fi elaborate.

Ministrul agriculturii a precizat că aceste norme nu vor fi elaborate până la sfârșitul anului, așa cum ar fi trebuit pentru ca legea să intre în vigoare începând din 2021.

”Prin normele de aplicare vom încerca să facem această lege aplicabilă și o vedeți că așa se va întâmpla. Este o lege bună, fiind vorba despre o fiscalizare stimulativă, adică să îi stimulăm pe fermierii care doresc să își fiscalizeze producția, doar că sunt unele lipsuri și sperăm că în această Comisie le veți rezolva astfel încât normele de aplicare să se plieze pe cerințele fermierilor. Normele de aplicare nu vor apărea până la 31 decembrie”, a subliniat Adrian Oros.

Reamintim că această lege instituie acordarea unei prime la comercializarea produselor agricole primare, produselor pescărești și de acvacultură, către producătorii agricoli, acvacultori sau pescari comerciali, de 100 sau de 200 de euro/tonă, pentru produsele aduse pe piață sau spre procesare. Pentru mai multe detalii legate de această subvenție, CLICK AICI.