Noul director general APIA, primul mesaj pentru fermierii beneficiari de subvenții

9

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are un nou director general, după ce Adrian Pintea a plecat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pe funcția de secretar de stat. Numele noului șef de la APIA este Cornel Constantin Turcescu.

Acesta activează în interiorul APIA din 2008, când s-a angajat pe funcția de consilier în centrul județean APIA din Vâlcea. De atunci, a trecut prin mai multe funcții în cadrul agenției, ultima dintre acestea fiind de director general adjunct în cadrul aparatului central APIA.

Cornel Constantin Turcescu a transmis, astăzi, un mesaj oficial către toți fermierii și colaboratorii agenției:

”Mă simt onorat de încrederea cu care am fost învestit să conduc una dintre cele mai performante instituții publice din România.

Am preluat mandatul de la domnul Adrian Pintea, care în prezent ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Îmi propun să duc mai departe cu succes toate proiectele începute, să mențin o echipă unită și dedicată, să continui același ritm susținut al activității instituției și, implicit, al absorbției fondurilor, pentru atingerea obiectivelor planificate.

Nu va fi o misiune ușoară, iar provocările nu vor lipsi, în special în condițiile implementării noii Politici Agricole Comune și a Planului Strategic 2023-2027, dar am convingerea că alături de echipa APIA voi găsi cele mai bune soluții pentru a face lucrurile să meargă în direcția bună, la fel ca până acum.

Astfel, vreau să le mulțumesc colegilor din cadrul APIA central și centrelor județene și locale ale Agenției pentru seriozitate și implicare și să-i asigur de toată susținerea și deschiderea mea spre dialog și, nu în ultimul rând vreau să-i asigur pe fermieri și pe toți colaboratorii agenției de întreg sprijinul meu și de faptul că agenda instituției vizează în continuare aceleași valori profesionale și umane: transparență, corectitudine și onestitate”, a precizat noul director general APIA.