O tânără din Iași revoluționează afacerile din mediul rural: firmă de catering la sat!
Te-ai fi gândit vreodată că o firmă de catering la sat ar putea avea succes? Ei bine, Andrada Guzgă, o tânără de 27 de ani din județul Iași, s-a gândit, după cum am aflat dintr-o postare pe pagina de Facebook a Facultății de Agricultură USV Iași.
Și se fac bani frumoși, în condiţiile în care serviciile de catering sunt din ce în ce mai căutate, iar administrarea firmei nu este dificilă, spune tânăra absolventă a specializării Protecția consumatorului și a mediului, iar ulterior a cursurilor de masterat specializarea Management în alimentație publică și agroturism, din cadrul Facultății de Agricultură USV Iași.
Ideea i-a venit atunci când a auzit de proiectul e-Antreprenor, coordonat de către Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, prin care cele mai bune idei de afaceri ale tinerilor absolvenți de studii superioare au fost finanțate cu un sprijin nerambursabil de până la 40.000 de euro. Și uite așa, în comuna Țibănești, județul Iași, a apărut și prima firmă de catering la sat care se bucură de un real succes,
,,Prin intermediul proiectului e-Antreprenor ne-am gândit să investim cei 40.000 euro nerambursabili într-o firmă de catering. Inițial am vrut să înființez o brutărie, dar spațiul nu-mi permitea, nici forță de muncă nu găseam, de aceea am zis că trebuie să ne adaptăm, să nu pierdem finanțarea. Analizând nevoile din piață am ajuns la concluzia să facem firma de catering, în comuna Țibănești, județul Iași. Spre uimirea noastră este un business la mare căutare și în mediul rural, pentru că oamenii sunt deschiși. Pentru noi acesta este un business real de succes. Pe viitor vrem să ne dezvoltăm, să ajungem și în mediul urban, să ne punem în practică și celelalte proiecte pe care le avem. Facultatea m-a ajutat prin viziune”, a specificat Andrada Guzgă, administrator al firmei AngelGuz catering.
Proiectul e-Antreprenor, coordonat de către Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional, urmărește susținerea antreprenorialului și consolidarea gradului de ocupare al absolvenților din învățământul superior din Regiunile Nord Est și Sud Est. Prin proiect se dorește reducerea fenomenului și impactului socio-economic al emigrării tinerilor calificați, specialiști în diverse domenii de activitate, și susținerea activă a potențialului antreprenorial al acestora. Astfel, cele mai bune idei de afaceri ale tinerilor înscriși în proectul e-Antreprenor au beneficiat un sprijin financiar nerambursabil de până la 40.000 de euro.