O zi specială pentru AFIR. Ce a transmis directorul Opreanu

5

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) împlinește astăzi, 22 septembrie, 22 de ani de când se află în slujba fermierilor și a altor beneficiari ai finanțărilor europene derulate prin intermediul instituției.

Cu această ocazie directorul general al AFIR, Dorin Opreanu, a postat pe pagina de Facebook a instituției un mesaj de felicitare adresat atât angajaților cât și zecilor de mii de beneficiari ai AFIR:

„Depășim azi o nouă bornă în activitatea Agenției, o instituție dedicată satului românesc și dezvoltării acestuia. 22 de ani de excelență!

Permiteți-mi să încep prin a mulțumi zecilor de mii de beneficiari ai finanțărilor europene pe care le-am derulat, precum și angajaților AFIR dedicați și profesioniști, dar și tuturor celor care ne-au sprijinit în activitate noastră de-a lungul acestor ani.

Agenția are o istorie remarcabilă de realizări, atât ca Agenția SAPARD, APDRP, iar acum AFIR. Vorbim despre trei Programe de finanțare pe care instituția noastră le-a derulat cu o absorbție de peste 90% a fondurilor alocate, iar rolul esențial al Agenției se vede în dezvoltarea satelor românești, în infrastructura acestora și în performanța tot mai relevantă a producțiilor agricole.

Sunt aproape 19 miliarde de euro pe care le-am adus în România începând cu anul 2000.

Alături de aceste realizări remarcabile, ar trebui să sărbătorim standardele pe care această instituție le-a impus în România în ceea ce privește implementarea fondurilor europene. Am fost de-a lungul anilor un laborator și o pepinieră de specialiști.

Aniversările sunt o ocazie bună, nu numai pentru a face bilanțul și a sărbători trecutul, ci și pentru a stabili direcții ambițioase pentru viitor. Ne așteaptă o nouă provocare a unui nou Program de finanțare.

Am învățat din experiența ultimelor două decenii cum să abordăm provocările și să devenim mai buni și mai eficienți în a servi interesul public.

Rămânem angajați să oferim întreaga noastră energie pentru a sprijini solicitanții și beneficiarii noștri, astfel încât să ne putem atinge obiectivul comun: ÎMPREUNĂ CREȘTEM SATUL ROMÂNESC!

Provocările care ne așteaptă sunt, fără îndoială, foarte mari. După 22 de ani de activitate a Agenției, putem spune cu avem maturitatea instituțională, știm ce trebuie făcut și vom facem tot ce este nevoie pentru a crește satul românesc.

Fermierii și oamenii satului românesc ne așteaptă rezultatele. Viitorul îl vom făuri doar împreună, într-o permanentă colaborare.

LA MULȚI ANI, AFIR!”, este mesajul lui Dorin Opreanu.