Traficanți de droguri de mare risc, anihilați de procurorii DIICOT. Câte kg s-au găsit în laboratoarele lor sofisticate

4

O importantă rețea de traficanți de droguri din Timișoara care cultivau canabis și îl comercializau a fost destructurată de procurorii DIICOT, potrivit TVR. În urma perchezițiilor, procurorii au ridicat aproape 30 de kilograme de canabis mărunțit, șapte turte de hașiș, șase kilograme de muguri de canabis.

Acești traficanți de droguri sunt acuzați că au cultivat canabis și au creat un laborator artizanal pentru fabricarea hașișului. Procurorii DIICOT Timişoara şi lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au efectuat şase percheziţii domiciliare în judeţul Timiş, într-o cauză vizând comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Acţiunea a avut loc miercuri, fiind vorba mai multe persoane care au înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis şi au instalat un laborator artizanal pentru fabricarea haşişului.

Conform unui comunicat de presă al DIICOT, în acest scop, au fost folosite diferite ustensile şi recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea şi transformarea în turte. Canabisul şi haşişul, obţinut în această modalitate, au fost comercializate ulterior pe raza judeţelor Timiş şi Caraş-Severin.

Traficanți de droguri din Timișoara-captură

În urma percheziţiilor, au fost descoperite o cultură indoor de canabis (16 plante ajunse la maturitate) şi un laborator de producere a rezinei de canabis (haşiş) şi a uleiului de canabis prin metoda „Bubble Hash”.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 6 kilograme muguri de canabis, aproximativ 30 kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din haşiş (500 de grame), precum şi mai multe instrumente folosite la fabricarea haşişului (malaxor, site, filtre, presă).

Droguri, bani şi arme au fost descoperite şi de procurorii DIICOT Târgu Mureş

În urma a 13 percheziţii efectuate în judeţul Mureş, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Mureş, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Traficanți de droguri din Târgu Mureş-captură

Potrivit Agerpres, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 10,2 kilograme de canabis, 200 de grame de haşiş, 4 comprimate ecstasy, 15 timbre LSD, 10 grindere, 5 cântare de precizie, echipamente pentru creşterea indoor a culturilor de canabis, pungi cu închidere zipplock, sumele de 14.710 euro, 9.980 de lei, 100 de lire sterline, 57 de dolari şi 389 de dirhams, două pistoale (unul letal, de calibrul 7,65 mm, cu muniţie letală – 157 de cartuşe şi unul neletal, cu muniţie neletală – 127 de cartuşe), o arbaletă, 62 de cuţite, două topoare şi o colecţie numismatică.