Home Stiri ”Oaie cu șorici, crescută bio – 12kg” – românii se descurcă orice-ar...

”Oaie cu șorici, crescută bio – 12kg” – românii se descurcă orice-ar fi

132 views
”Oaie cu șorici, crescută bio – 12kg” – românii se descurcă orice-ar fi

Autoritățile au interzis acum, în prag de Ignat, comercializarea online a porcilor. Pesta porcină africană, foarte răspândită și pe plan național, nu pare a fi o problemă pentru crescătorii care vor a-și valorifica truda de peste an. Cum românii se descurcă orice-ar fi, aceștia au găsit o modalitate de a trece neobservați pe ”radarele” autorităților competente.

Ingeniozitatea românului ne lasă adesea fără cuvinte. Site-urile de publicitate cu anunțuri de vânzări sunt dovezi incontestabile ale acestui fapt.

 

Sub denumirea de ”Oaie cu șorici”, se regăsesc porci de toate mărimile. În viu sau deja pregătit de pus pe masă, gama este una variată de produse.

 

Agro Tv a contactat telefonic vânzătorii de astfel de animale și am aflat că ”sunt crescuți bio, cu produse din curtea proprie”, ba mai mult ” nu este nevoie de teste pentru pesta porcină pentru că, la fel cum sugerează numele, boala se face doar la porci, nu la oameni”.

La un alt anunț, comerciantul ne-a spus că ”e perfect sănătos, dacă era bolnav ar fi fost mort, ca pesta aia îi omoară, la ce să mai dăm banii pe testat.”