Oile prințesei Diana, scoase la licitație!

1

Mai multe oi albe şi o oaie neagră, totul pe fundal roșu – acesta este modelul unui pulover de lână al prințesei Diana care va fi scos la licitaţie la sfârşitul lunii august, după cum a anunţat sâmbătă casa de licitații Sotheby’s.

Potrivit reprezentanților companiei, puloverul a devenit celebru în 1981, fiind purtat de Diana Spencer la scurt timp după logodna sa cu prinţul Charles, în prezent regele Charles al III-lea al Marii Britanii.

Articolul de lână se numără printre obiectele scoase la vânzare în cadrul licitaţiei dedicate figurilor legendare din lumea modei, organizată online de Sotheby’s, cu sediul la New York, în perioada 31 august – 14 septembrie, transmite AFP, citată de AGERPRES.

Valoarea puloverului cu un model destul de copilăresc, denumit „Black Sheep” („Oaia neagră”), este estimată între 52.300 şi 91.600 de dolari.

Piesa vestimentară a fost creată de designerii Sally Muir şi Joanna Osborne, care fondaseră, cu trei înainte, marca „Warm and Wonderful”.

La câteva săptămâni după ce Diana a fost fotografiată purtând acest pulover, cele două au primit o scrisoare de la Palatul Buckingham în care li se explica faptul că viitoarea prinţesă de Wales îl deteriorase şi că dorea să îl repare sau să îl înlocuiască.

Ele au realizat un nou exemplar, pentru care au primit o scrisoare de mulţumire de la secretara personală a tinerei, mai scriu reprezentanții Sotheby’s.

În 1983, Diana, devenită prinţesă de Wales, a îmbrăcat din nou puloverul cu oi, împreună cu jeanşi albi eleganţi.

Aproape 40 de ani mai târziu, managerul mărcii Rowing Blazers, Jack Carlson, le-a propus celor doi designeri un parteneriat şi a depus o cerere de brevet pentru model, astfel încât să-l poată reproduce pentru propria sa linie.

Potrivit casei de licitații Sotheby’s, reacţia consumatorilor a fost „extraordinară”, ilustrând o data în plus nemurirea gustului Dianei şi influenţa ei asupra culturii populare.

În ceea ce priveşte primul pulover deteriorat al Dianei, acesta nu a fost reparat şi expediat altcuiva, aşa cum au crezut designerii. În martie 2023, Joanna Osborne l-a găsit într-o cutie, în pod.

„După o analiză amănunţită a stării sale şi a daunelor la nivelul mânecii şi după multe comparaţii cu fotografiile din 1981, Sotheby’s a confirmat că acesta este puloverul original purtat de prinţesa Diana în urmă cu peste 40 de ani”, a dat asigurări casa de licitaţii.

Sursa foto: sotheby’s.com