Pachetul Forapro de la ADAMA – fără egal în controlul făinării

21

Făinarea este prima boală care se instalează în culturile de cereale păioase. Această boală poate fi întâlnită atât în perioada de toamnă, imediat după răsărit și până la înfrățit, cât și primăvara, la reluarea vegetației. Este cea mai răspândită boală în culturile de cereale dar nu numai acestea, fiind semnalată pe tot cuprinsul țării. Atacurile de făinare sunt mai puternice în solele cu densități ridicate, fertilizare în exces cu îngrășăminte pe bază de azot sau în condiții de umiditate ridicată. Este o boală relativ ușor de controlat dar poate provoca pagube însemnate atunci când nu este tratată cu soluția potrivită și la momentul optim.

Recomandarea ADAMA pentru primul tratament este Pachetul Tehnologic Forapro, pachet ce conține două substanțe active consacrate, cu efect sinergic pentru protecția grâului, orzului, secarei și triticalelor.

Produsele componente: Leander 750 EC și Poleposition 300 EC.

Beneficiile utilizării Pachetului Forapro

 • Două produse cu acțiune puternic preventivă și curativă – fenpropidină (piperidine) + protioconazol (triazol)
 • Omologat la toate speciile de cereale păioase
 • Efect sinergic al celor două substanțe active
 • Poziționarea ideală: în tratamentul T1 cu un raport excelent dintre eficacitate și preț

Avantajele utilizării fungicidului Leander 750 EC

 • Produs sistemic, specializat în combaterea făinării, cu un efect preventiv și de stopare a bolii în dezvoltare
 • Efect împotriva ruginiilor – în amestec cu triazoli
 • Eficiență foarte bună chiar și la temperaturi scăzute 
 • Efect sinergic atunci când este utilizat în amestec cu triazoli

Avantajele utilizării fungicidului Poleposition 300 EC

 • Conține protioconazol – cel mai activ dintre triazoli
 • Omologare la grâu, orz, secară, triticale și rapiță
 • Partener complementar pentru o serie de alte produse, cât și pentru utilizare independentă

Leander este un fungicid sistemic cu efect preventiv, curativ și eradicativ. Produsul conține substanța activă fenpropidin din grupul morfolinelor, care inhibă biosinteza ergosterolului, dar prezintă și un mod de acțiune diferit față de al fungicidelor azolice (inhibă sinteza sterolului în două poziții). Fenpropidin este preluat de frunze și tulpini și apoi distribuit sistemic în întreaga plantă. Ținta principală a acestei substanțe active este făinarea iar în secundar aceasta acționează și asupra ruginilor și a arsurilor foliare precum arsura frunzelor de orz. Perioada de protecție variază până la 3-4 săptămâni după aplicare. Proprietățile descrise îl fac un partener foarte potrivit pentru triazoliazoli, atât din punct de vedere al strategiei anti-rezistență, cât și din punct de vedere al potențării și suplimentării eficacității.

Poleposition conține substanța activă cu acțiune sistemică protioconazol. După aplicare, pătrunde foarte repede în țesuturile plantelor tratate și este transportat acropetal chiar și în acele părți care nu au luat contact direct cu produsul în momentul aplicării. Protioconazol este triazolul cu cea mai mare eficacitate din grupa lui și cel mai larg spectru de control, fiind astfel pe bună dreptate cel mai activ dintre triazoli, cu o durată lungă de protecție.

Recomandări de utilizare

Pachetul Forapro este conceput pentru a permite o dozare ușoară a componentelor pachetului la hectar. Recomandarea de bază pentru alegerea dozei de tratament de Leander 750 EC + Poleposition 300 EC la primul tratament este de un pachet pentru 20 de hectare. Se poate ajusta cu ușurință doza de utilizare în funcție de presiunea de infecție, stadiul apariției bolilor, stadiul de vegetație al culturii, precum și în funcție de decizia de calcul economic stabilit pentru tratamentul T1. 

 În plus față de caracteristicile tehnice, Pachetul Forapro vine și cu cel mai bun preț – discount de 25% comparativ cu achiziția individuală a produselor componente precum și un cashback în valoare de 45 ron/pachet direct în conturile fermei dumneavoastră, prin programul ADAMA CASH PLUS.