Plata subvențiilor APIA 2021. Când primesc fermierii banii

70
Plata subvențiilor APIA 2021. Când primesc fermierii banii

Plata subvențiilor APIA în 2021! Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros a declarat într-o conferință de presă susținută după dezbaterea şi avizarea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 din Comisiile de Buget și Finanțe ale Senatului și Camerei Deputaților, că termenele pentru plata subvențiilor APIA în 2021 vor fi aceleași ca anul trecut.

”Subvențiile se plătesc ca și anul trecut, este un calendar. Fermierii știu exact când se plătesc în fiecare an. Este un calendar în care își depun cererile, pentru că sunt mai multe tipuri de subvenții: este plata unică, apoi este sprijinul cuplat zootehnic și vegetal, ajutorul național tranzitoriu etc”, a precizat ministrul agriculturii.

Întrebat despre întârzierile la plata unică, Oros a precizat că nu există astfel de întârzieri pentru anul de cerere 2020. Până acum, 99,3% dintre fermierii eligibili au primit banii, iar termenul limită pentru plata subvențiilor APIA este 31 iunie 2021.

”Nu era nicio întârziere. Dimpotrivă, cu siguranță s-a plătit mult mai mult decât în alți ani. Sunt plătiți 99,3% din fermieri până acum, iar termenul limită pentru această plată unică este 31 iunie”, a explicat Oros.

Pe această cale, le reamintim fermierilor că în perioada 01 martie – 15 mai 2021 se depun cererile unice de plată pentru anul 2021. Fermierii vor putea să-și înregistreze Cererile unice de plată fără a se prezenta la Centrele județene/locale APIA şi/sau al Centrul Municipiului Bucureşti. Mai multe detalii AICI.