Portul Constanța, pregătiri intense pentru campania agricolă de recoltare

4

În Portul Constanța se fac pregătiri intense în așteptarea noii recolte agricole.

Pentru a face față afluxului de camioane, toate drumurile intens circulate din Portul Constanța vor fi asfaltate în următoarele două luni, până la începerea campaniei agricole de recoltare, anunță Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA (CNAPM) Constanţa într-o postare pe rețelele sociale.

„Lucrările de asfaltare se vor concentra pe legăturile cu autostrada A4, inclusiv podul hobanat peste Canalul Dunăre-Marea Neagră, precum și pe partea de nord a Portului Constanța. Vor fi asfaltate 22 de sectoare de drum printre care drumul dintre Poarta 7 și Poarta 9, afectat de traficul camioane, drumul care face legătura cu podul de la Poarta 5, drumul spre silozurile Anghel Saligny, accesul spre danele 43 și 44, accesul la noua parcare de la rădăcina molului 3. Toate lucrările, care totalizează peste 31.000 metri pătrați de suprafață asfaltată, se vor derula pe durata a 2 luni, pentru ca toate drumurile să fie pregătite pentru afluxul de camioane determinat de viitoarea campanie agricolă”, se arată în comunicatul autorității portuare.

Potrivit reprezentanților CNAPM Constanța, în prima fază a lucrărilor vor fi prioritare toate legăturile cu autostrada A4, apoi șantierele se vor muta spre nordul portului.

Valoarea totală a lucrărilor este de 1.838.400 lei (fără TVA), sumă asigurată din surse proprii ale Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.