Prețurile cerealelor europene, la zi

5
Prețurile cerealelor pe Euronext au o tendință de mișcare neclară, în condițiile în care piețele americane sunt închise.
 
Prețurile cerealelor, în speciale ale grâului și porumbului, au înregistrat doar o mișcare nesemnificativa luni, pe Euronext. Piața rămâne în așteptare în absența activității Bursei de la Chicago, închisă pentru Ziua Președintelui.
 
Scena internațională este, însă, animată de o nouă licitație Gasc pentru grâul măcinat programat pentru încărcare în aprilie, timp în care ar trebui să se evidențieze, din nou, competitivitatea aprovizionării de la Marea Neagră.
 
Lipsa precipitațiilor într-o mare parte a Europei stârnește tot mai multe îngrijorări, iar hărțile meteo nu anunță îmbunătățiri notabile. Seceta persistă și în Argentina și amenință producția de porumb și soia din țară. 
 
Luni, cu puțin înainte de ora 14:00, grâul Euronext cu scadență în mai 2023 a pierdut 0,25 € la tonă, fiind cotat la 291,25 €/t, în timp ce cel cu contractul din martie 2023 a scăzut cu 1 €/t, stabilizându-se la 294 €/t.
Porumbul Euronext pentru livrarea în martie 2023 a scăzut cu 0,50 EUR/t, fiind cotat la 294,50 EUR/t, iar cel cu termenul din iunie 2023 a rămas la 290,75 EUR/t.