Grâul european, alte variații, deloc neglijabile. Prețurile cerealelor azi

1
Prețurile cerealelor au scăzut din nou, rapid, joi, la mijlocul sesiunii pe Euronext. Cauzele sunt multiple. Ploile favorabile pentru culturile de iarnă din Vestul Mijlociu al SUA și condițiile meteorologice foarte bune în Europa de Vest contribuie la presiunea de pe piață. Anunțul de ieri de la Ottawa cu privire la suprafața canadiană cultivată cu de grâu de primăvară arată că țara este la cel mai mare nivel al acestei culturi, din ultimii douăzeci de ani. Afluxul dinamic de porumb importat pe piața comunitară trebuie, si acesta, a fi remarcat.

Cu toate acestea, tensiunile din Marea Neagră au crescut și mai mult după o nouă întrerupere a circulației navelor, pe 26 aprilie, ca parte a sistemului de coridoare securizate.

Rusia continuă să amenințe că va pune capăt acordului, luna viitoare, fără ridicarea sancțiunilor sale financiare.

Prețurile cerealelor Euronext, astăzi

În jurul orei 13:20, grâul Euronext cu scadență în septembrie 2023 a pierdut 4,50 EUR/t, ajungând  la 238,25 EUR/t, în timp ce cel cu contractul din decembrie 2023 s-a contractat cu 4,5 EUR/t, ajungând la 242,25 EUR/t.

Porumbul Euronext cu livrarea în iunie 2023 a scăzut cu 1,50 EUR/t, ajungând la 237,5 EUR/t, iar cel cu termenul din noiembrie 2023 s-a redus cu 1,25 EUR/t, ajungând la 234,25 EUR/t.