Instalarea tinerilor fermieri – Când se publică Ghidul pentru finanțarea de 70.000 EURO

3

Conform calendarului publicat în urmă cu câteva luni de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri ar urma să fie lansată la sfârșitul lunii iunie. Cu toate acestea, ghidul solicitantului pentru această intervenție încă nu există, astfel că beneficiarii nu cunosc exact condițiile după care să-și conceapă proiectele.

Potrivit directorului general al AFIR, George Chiriță, prima formă a ghidului pentru instalarea tinerilor fermieri ar urma să fie publicată undeva în jurul datei de 15 mai, urmând să stea în consultare publică 30 de zile. Apoi, după cele 30 de zile, ghidul va fi finalizat și va fi publicată forma definitivă a acestuia.

”Sunt niște documente de lucru la acest moment, care sunt luate exact după fișa fiecărei intervenții. Ele sunt trimise la nivelul oficiilor județene, a centrelor regionale. Specialiștii noștri au început deja să vină cu anumite propuneri, care au venit și din partea beneficiarilor și a consultanților, în așa fel încât aceste documente, când vor ajunge pe masa grupurilor de lucru și a Comitetului de Monitorizare, să îmbrace forma finală. Vreau să rețină toată lumea că acum sunt doar niște documente de lucru. Nu există drafturi ale ghidurilor în acest moment.

Noi trebuie să avem ghidurile cu 30 de zile înainte de lansarea sesiunilor, deci undeva la 15 mai o să avem drafturile ghidurilor puse în dezbatere publică, ca să fie definitivate undeva la 15 iunie”, a precizat șeful AFIR într-o emisiune la TVR1.

Toate detaliile pe care cunoaștem la ceastă dată legate de instalarea tinerilor fermieri în 2023 le puteți citi AICI (click).