Preturile grâului la bursă, mari pierderi, în urmă cu câteva ore

2
Prețurile grâului pe Bursa din Chicago au înregistrat o sesiune de mari pierderi, miercuri seară.
De cealaltă parte a Atlanticului situația de pe piața cerealelor rămâne îngreunată, în special, de vânzările internaționale lente din SUA. Cauza este clară: concurența de pe piața internațională aduce o ofertă mai ieftină. Cea mai recentă licitație egipteană a subliniat și mai mult oferta generoasă și foarte competitivă din sursele care provin de la Marea Neagră, în special cele rusești.
 
Temerile cu privire la încetinirea economiei globale sunt, de asemenea, în creștere, având în vedere riscul unei înăspriri continue a ratelor cheie de către marile bănci centrale. Prețurile țițeiului au scăzut cu aproape 3% și au afectat întregul sector al biocombustibililor, iar riscurile climatice din Argentina rămân sub observație, cu multă îngrijorare din partea meteorologilor.
 
La încheierea sesiunii  bursei de la Chicago, grâul SRW cu scadență în mai 2023 a pierdut 12,75 c$//bushel, contractându-se la 7,5 dolari/bushel. Contractele futures pe porumb din mai 2023 au pierdut 6,25 c$//buc fiind cotate la 6,74 USD/buc.
Soia cu livrarea în mai 2023 a scăzut cu 9,25 c$//bushel, ajungând la 15,35 $/bushel.