Producători dezamăgiți de vânzările în cădere liberă

13
Producători dezamăgiți de vânzările în cădere liberă

Produsele tradiționale din carne de porc sunt nelipsite de pe mesele de Crăciun din județul Iași. Producătorii acestora au lucrat la foc continuu în ultima săptămână. Totuși, vânzările sunt mai mici decât anul trecut cu peste 30 la sută. Se cumpără în cantități mai mici iar producătorii simt cel mai bine asta, acum, la final de an.

În Tomești, Petru Baciu, lucrează în mica fabrică de procesare a produselor din carne de porc de peste 20 de ani și niciodată nu a fost un an mai slab. Nu a mărit prețurile deloc, folosește doar carne de la ferme din zona Moldovei sau din alte județe din țară.

Produsele specifice perioadei de iarnă au fost cele mai căutate o spune ieșeanul care spera la un nou an, mult mai bun. Producătorii au preparat bucăți alese, au folosit ingrediente calitative și au sperat la vânzări bune.

În această perioadă de Crăciun avem chișcă, avem toba, celelalte produse din porc- cotlet afumat, ceafă, kaizer, pieptul de porc, pastramă de porc, toate produsele noastre sunt din carcasă românească afumate la lemn de fag sau cireș cu maturare de 10 zile. ”

Producătorul mai spune că ”a fost un an tipic, au fost perioade când a mers mai bine datorită faptului că s-au îndreptat clienții către magazinele specializate, au evitat magazinele mari, au evitat aglomerația și au fost perioade bune, perioade mai puțin bune, s-au pierdut unele vânzări către Horeca s-au câștigat pe partea ailaltă plus minus suntem acolo.

”Produsele pot fi găsite în magazinele noastre, în magazinele la Băcănie și în piețele care sunt în Piața Păcurari, acolo unde sunt produse tradiționale și pe Ștefan cel Mare. Pot fi luate și direct de la fabrică. Nu xistă un produs care s-a vândut mai bine în ultima perioadă. Toate au cam aceeași constanță, nu pot spune că a fost un produs care a mers mult mai bine decât celelalte, toate au constanța lor, au stilul lor de vânzare.”

Carcasa de porc, lucrând numai cu carcasă românească a fost un preț constant anul acesta, în pofida pestei porcine”

S-a lucrat mult, au fost respectați toți pașii pentru ca fiecare rețetă să iasă foarte bine. Au fost folosite condiment obișnuite precum usturoi, boia dulce, boabe de piper, foi de dafin și toate au stat la macerat.

 

Autor: Daria Diaconiuc 

sursa foto: www.ziaruldeiasi.ro