Producție de grâu de peste 9.700 kg/hectar! Pe ce soi mizează Dimitrie Muscă

2

Dimitrie Muscă impresionează în fiecare an prin producțiile pe care le obține în sectorul vegetal, iar grâul din ferma sa promite multe și anul acesta. Fermierul arădean a mizat pe unul din soiurile care i-au adus performanțe deosebite în anii precedenți și se așteaptă ca producțiile să depășească 9 tone/hectar și în 2024.

”Am folosit soiul de grâu Anapurna, îl folosesc de câțiva ani de zile. În urmă cu doi ani am avut o parcelă de 112 hectare în care am obținut 9.743 de kg/hectar, adică n-a fost un lot experimental de 2-3 hectare, ci o cultură pe o parcelă normală. 

Când l-am dat, toți mi-au spus că face multă producție, dar calitatea de panificație nu este atât de bună. Așa cum v-am spus, am făcut 14,2 proteină, 28-34 gluten. Masa hectolitrică, unde n-a fost culcat, a fost 82, unde a fost culcat a scăzut la 76-77”, a precizat Dimitrie Muscă, pentru AGRO TV, în emisiunea ”Portret de fermier”.

Ce tehnologii aplică Dimitrie Muscă în culturile sale și cum se pregătește pentru campania de însămânțare a culturilor de primăvară, aflați în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Portret de fermier”, realizată de Ovidiu Ghinea.

video
play-sharp-fill