Secretele culturii de rapiță în 2024 – Ce tehnologie aplică Dr. ing. Dimitrie Muscă

7

Cultura de rapiță poate fi una dintre cele mai importante surse de venit pentru fermierii din sectorul vegetal, atunci când producțiile sunt pe măsură. Însă pentru producții ridicate, și tehnologia aplicată trebuie să fie una de top, iar aceste două verigi ale lanțului se îmbină perfect în partea de vest a țării, la Arad, în ferma lui Dimitrie Muscă.

Deși cultura de rapiță i-a fost atacată grav de dăunători anul acesta, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici se așteaptă la o producție de peste 4.000 de kg/hectar.

”Cultura este deosebit de frumoasă la această dată și sigur că promite enorm de mult. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar 4.000 kg/hectar este o producție mică pentru mine, în condițiile în care facem 4.500-5.000 kg/hectar în fiecare an. Spun astăzi numai 4.000, pentru că nu am densitatea care trebuie. Este prima dată de când cultiv rapiță când a trebuit să fac două tratamente la atacul de Ceutorhynchus”, a precizat Dimitrie Muscă, pentru AGRO TV.

Care sunt toate tratamentele aplicate de directorul general al CAI Curtici pentru cultura de rapiță, aflați în emisiunea ”Portret de fermier”, realizată de Ovidiu Ghinea.

video
play-sharp-fill