Prune de 120 de grame bucata, în livezile din Buzău!

4

„Prune de țară, bine crescute și nițel plinuțe!”, așa începe un anunț de promovare postat un buzoian pe rețele de socializare.

„Dolofane” pe Poșta Câlnău

Proprietarul unei livezi din comuna Poșta Câlnău a ales un mod inedit de a-și prezenta fructele de dimensiuni record. Mai exact, prunele au ajuns cât un ou de găină, iar unele depășesc o sută de grame.

De altfel, nu este singurul buzoian care se laudă pe internet cu prune „dolofane”. Și proprietarii unei livezi din comuna Topliceni au anul acesta recoltă bogată cu fructe gingant.

Bătălia „giganților”, bucuria clienților

Bucuria unor asemenea producții parcă nu este însă deplină dacă nu găsești și clienți pe măsură, care să aprecieze rezultatele muncii pe care o depui. Iar dacă ai și un dram de inspirație, ca să îți promovezi marfa, aceștia nu întârzie să apară.

Proprietarul din comuna Poșta Câlnău a povestit pentru sansanews.ro că nu avea în plan să vândă prune, însă, cum recolta de anul acesta a fost peste așteptări, s-a văzut nevoit să găsească clienți pentru surplusul de fructe. Anunțul a fost făcut pe pagina de socializare, iar modul inedit în care și-a promovat fructele a atras imediat cumpărătorii.

prune
O prună de Poșta Câlnău ajunge până la 6 cm

„Prune de țară, bine crescute și nițel plinuțe căutăm relație de prietenie pe termen lung cu domni și doamne bine și de ce nu… gospodine. Bagabonții de vor «harmăsar la preț de mârțoagă obosită» sunt rugați… să plimbe ursu”, a scris proprietarul.

„Prune dolofane și nițel grăsuțe… soi de masă, culese în putere și bune de compot, gem sau în tarte. Asteptăm clienți care să ne alinte la foc blând de lemne”, a fost un alt anunț postat pe pagina de socializare a pomicultorului din Poșta Câlnău.

Alături de textul inedit, proprietarul a postat și câteva fotografii care arată că o prună cântărește 75 de grame și atinge o lungime de până la 6 centimtri. În postarese mai spune că o lădiță de 5 kilograme costă 25 de lei, iar fructele pot fi livrate și la domiciliu. Anunțul a dat roade, iar în câteva ore, întreaga recoltă a fost vândută.

Prune cât oul de găină

Un sezon extraordinar au avut și proprietarii unei plantații din Topliceni. Aici prunele depășesc o sută de grame. Recordul este de 120 de grame!

prune
Recordul de 120 de grame pentru un singur fruct

Soții Sofian se ocupă de producerea fructelor de șase ani și astfel de recolte au devenit pentru ei deja o obișnuință. Și anul trecut, prunele au avut dimensiunea unui ou de găină.