Home Stiri S-a deschis prima piata agroalimentara cu produse exclusiv romanesti certificate

S-a deschis prima piata agroalimentara cu produse exclusiv romanesti certificate

117 views
S-a deschis prima piata agroalimentara cu produse exclusiv romanesti certificate

S-a deschis prima piata agroalimentara cu produse exclusiv romanesti certificate in Capitala! Atat bucurestenii, cat si cei toti cei care trec prin Bucuresti pot cumpara produse alimentare bio, alaturi de produse traditionale si naturale romanesti atestate din Piata Romanilor, fosta piata Colentina.

Reprezentantii Asociatiei Bio-Romania si ai Federatiei Producatorilor de Produse Traditionale Romanesti au fost invitati in prima piata agroalimentara romaneasca cu producatori romani. In prezent, in cele mai multe piete agroalimentare sunt produse nealimentare, iar cele alimentare sunt foarte multe provenite din import, fie ele marcate sau nu.

„In aceasta piata se vor comercializa exclusiv produse de calitate romanesti, ca sunt bio, ca sunt traditionale, doar produse de calitate, nu de larg consum cu foarte multe E-uri sau chimicale”, a transmis Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio Romania.

Potrivit lui Marian Cioceanu, produsele traditionale sunt atestate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, iar produsele ecologice sunt certificate de catre firme autorizate de MADR. Prin urmare, statul roman garanteaza calitatea produselor din aceasta noua piata deschisa cu alimente exclusiv romanesti.

„Este prima initiativa pe care o cunosc si sunt in domeniu de foarte multi ani. Felicitari tuturor celor care au gandit si au realizat acest proiect si ni-l ofera noua spre gestionare si implementare”, a adaugat presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio Romania.

Piata cu produse exclusiv romanesti a fost deschisa sambata, 19 septembrie, in Bucuresti.

Potrivit unor date statistice, circa 80% din produsele bio care sunt comercializate in Romania sunt importate. Și invers, cele mai multe produse ecologice romanesti sunt exportate, deoarece preturile sunt mai profitabile pentru fermierii romani. Principalele piete de export pentru produsele alimentare eco romanesti sunt SUA, Austria, Germania, Japonia, Franta, Italia, Danemarca, se arata intr-un studiu USDA.