VIDEO Transalpina – perla turismului romanesc. Peisaje de poveste si statiuni cu bucate traditionale

5
VIDEO Transalpina – perla turismului romanesc. Peisaje de poveste si statiuni cu bucate traditionale

Transalpina isi pastreaza si in prezent o parte din salbaticia si farmecul aparte pe care putine locuri din tara il mai au. In vremuri, hai sa le spun normale, turistului ii sta bine cu drumul, in orice perioada a anului. Acum, cand trebuie sa avem grija sa nu ne pricopsim cu virusul pacatos, ar fi bine sa cautam variante mai putin aglomerate. De exemplu, Transalpina poate fi o solutie, daca doriti sa va bucurati de munte si de frumusetea greu de egalat a peisajelor pe care acesta le ofera. 

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania care atinge altitudinea maxima de 2145 m in Pasul Urdele. Numele de Transalpina provine din latina si inseamna „tara de dincolo de munti”, cum era numita in textele vechi si harti latinesti Tara Romaneasca. Este supranumit si „Drumul Regelui”, pentru ca Regele Carol al II-lea, dupa ce l-a reconstruit in anul 1935, l-a inaugurat și l-a parcurs impreuna cu familia regala.

Transalpina a fost construita de armatele romane in drumul lor spre Sarmisegetusa. Drumul a fost pavat cu piatra de Regele Carol al II-lea dupa anul 1930 si reablitat de nemti in al II-lea Razboi Mondial dupa care a fost data uitarii de autoritatile romane. Este printre putinele drumuri din tara pe care se poata ajunge cu masina pana la nori si chiar deasupra lor. 

Este adevarat, perioada vacantelor s-a cam terminat, dar macar asa pentru bucuria ochiului, corespondenta Agro TV Arges, Elena Picu, a realizat un material intr-un loc de poveste din aceasta intortocheata ruta.

Click pe video:

video
play-sharp-fill

Corespondent Agro TV Arges: Elena Picu