S-au refugiat în pod, de frica ursului!

2

Un apel la 112 a dat alarma, în cursul zilei de luni, în rândul jandarmilor argeșeni, anunțând că trei adolescenți surprinși de urs au reușit să se refugieze în podul unei case, informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, cei trei adolescenți, cu vârste de 17 şi 18 ani, au fost surprinşi de animalul sălbatic într-o zonă împădurită din comuna Mărăcineni, dar au reușit să se adăpostească în podul unei case parasite și au sunat după ajutor la numărul de urgență 112, imediat fiind declanșată o intervenţie pentru salvarea acestora.

”Un echipaj din cadrul Jandarmeriei Argeş, împreună cu un echipaj SMURD şi cu autorităţile locale s-au deplasat la faţa locului şi, folosind semnalele acustice şi luminoase, au reuşit să îndepărteze ursul. Cei trei adolescenţi au fost coborâţi în siguranţă şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă, după cum au mărturisit, nu vor uita uşor experienţa trăită”, se precizează în comunicatul IJJ Argeş.

De la începutul sezonului cald şi până în prezent, jandarmii argeşeni au intervenit la peste 50 de apeluri 112 care semnalau prezenţa urşilor în zonele populate, se mai arată în comunicatul IJJ Argeș.