Scade prețul îngrășămintelor? Previziunile specialiștilor pentru 2023

5

Într-un an în care prețul îngrășămintelor, dar și al altor inputuri necesare pentru fermieri, a luat-o razna complet, agricultorii așteaptă vești mai bune pentru perioada următoare. Acestea încep deja să se vadă, de peste ocean.

Potrivit lui Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, scăderile de preț încep deja să se vadă în Statele Unite ale Americii, acolo unde ureea a ajuns la sub 500 de dolari/tonă. În aceste condiții, specialistul se așteaptă la o scădere similară și pe piața noastră regională.

”Aștept ca prețul îngrășămintelor să scadă. Este o consecință directă, pentru în Statele Unite ale Americii, ureea deja a scăzut sub 500 de dolari. Aștept o normalizare a pieței, dar vor mai exista multe necunoscute legate de vreme, legate de nivelul de producție. Sperăm că nu vor mai exista probleme din cauza conflictului regional. El trebuie să curgă în felul lui, e problema lor până la urmă, dar sper că prețul mâncării nu va mai fi afectat de acest lucru”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

video
play-sharp-fill