Vine o schemă de ajutor și pentru procesarea produselor agricole!

2

După ce a aprobat azi două scheme de ajutor de minimis pentru fermieri, Guvernul pregătește o schemă de ajutor de stat și pentru procesarea produselor agricole, potrivit unui anunț făcut joi, la o conferință de specialitate, de către ministrul economiei, Florin Spătaru, informează AGERPRES.

De data aceasta, schema de ajutor de stat vine prin Ministerul Economiei, deoarece, potrivit ministrului Florin Spătaru, trebuie făcută separarea între producţia agricolă şi procesarea produselor alimentare care este un proces industrial şi mai puţin legat de domeniul agriculturii.

„Sunt trei categorii de produse pe care România le importă: vorbim de produse metalurgice, produse chimice, din industria chimică şi produse alimentare. Am propus deja şi vom avea pentru procesarea produselor alimentare o schemă la Ministerul Economiei pentru că ar trebui să facem separarea între producţia agricolă şi procesarea acestor produse alimentare care, în mod normal, este un proces industrial şi mai puţin legat cu domeniul agriculturii”, a declarat, joi, ministrul Florin Spătaru, la conferinţa „Business şi Antreprenoriat”, organizată de Ziarul Bursa.