Se cere socoteală președintelui Iohannis și premierului Ciucă! Apelul Sindalimenta către sectorul agroalimentar

10

Spiritul revoluționar îi cuprinde din nou pe români în preajma Sărbătorilor de iarnă, astfel că se ridică din ce în ce mai multe voci nemulțumite nu doar de modul în care România este tratată de liderii europeni, ci mai ales de inabilitatea și lipsa de acțiune a politicienilor români, incapabili să apere interesele țării.

În același registru se încadrează și comunicatul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentara – Sindalimenta prin care se face apel la boicotarea companiilor cu acţionariat austriac, criticând în același timp prestația politicienilor români, în frunte cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

„Ca urmare a refuzului total nejustificat al Austriei de a accepta intrarea României în Spaţiul Schengen, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentara – Sindalimenta, a hotărât în şedinţa Consiliului Naţional, care a avut loc în perioada 08-10 decembrie 2022, închiderea contului bancar de la BCR, bancă cu acţionariat austriac.

De asemenea, conducerea Sindalimenta recomandă membrilor federaţiei să evite achiziţia de produse ale societăţilor austriece, să nu mai alimenteze cu carburant de la benzinăriile OMV şi să-şi închidă conturilor bancare deţinute la băncile pe care această ţară le are în România.

Decizia Austriei de a bloca accesul României în Spaţiul Schengen este o sfidare inacceptabilă la adresa României şi românilor.

Vorbim despre Austria, o ţară ale cărei companii câştigă în România sute de milioane de euro anual, dar care a refuzat permanent să plătească corect cea ce exploatează aici.

Vorbim despre compania OMV Petrom, care a făcut permanent presiuni şi jocuri de culise, inacceptabile pentru o ţară care se pretinde campioana democraţiei, de a nu fi majorate redevenţele petroliere. Aşa cum s-a învăţat, vrea in continuare să exploateze pe nimic resursele de petrol şi gaze ale României.

Acum, oficialii austrieci continuă jocul grotesc al democraţiei simulate pe care îl practică nu de azi de ieri, dacă ne gândim la firele nevăzute ale meschinăriei politico-financiare internaţionale care se îmbină din totdeauna la Viena. Se arată surprinşi de boicotul declanşat de români la adresa companiilor cu capital austriac şi afirmă sfidători că problemele economice nu trebuie legate de cele de securitate. Asta demonstrează încă odată dispreţul cu care privesc România şi pe români care pentru Guvernul austriac sunt doar o sursa de profituri imense, obţinute unori chiar apelând la fapte de corupţie, forţă de muncă ieftină etc.

Acest nou episod de sfidare a României, o ţară care şi-a demonstrat mereu ataşamentul faţă de valorile UE şi NATO, vine în contextul în care Bruxelles-ul face apel la unitatea blocului comunitar în faţa agresiunii Rusiei.

Eşecul integrării în Spaţiul Schengen este însă şi eşecul diplomaţiei româneşti. O diplomaţie aproape inexistentă care şi atunci când este prezentă preferă să stea în genunchi pentru a nu supăra pe nimeni. Nu am văzut până acum pe niciunul dintre guvernanţii noştri să-şi asume acest eşec usturător.

În primul rând, vorbim despre preşedintele României, Klaus Iohannis, o ilustră nulitate, ale cărui mandate de preşedinte au fost un eşec total, de la un capăt la altul.

Vorbim despre premierul Ciucă, o persoană lipsită de orice simţ al diplomaţiei, de fineţe în ceea ce înseamnă negocierile politice între state, dar şi despre ministrul energiei, Virgil-Daniel Popescu, ghiocelul credincios al OMV-ului, cel care s-a remarcat pana acum doar prin decizii de creşteri uriaşe ale preţului la energie, închideri de mine şi termocentrale şi evident, facilităţi pentru companiile austriece.

Nu în ultimul rând, trebuie să-l mai amintim şi pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ale cărui reuşite în calitate de şef al diplomaţiei externe româneşti se pot rezuma la un singur cuvânt -NIMIC.

Organizaţia noastră apelează la toţi românii pentru solidaritate şi credinţa, astfel încât sa arătăm ţărilor europene forţa şi unitatea românilor.

Numai împreună vom fi puternici!”, se arată în comunicatul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentara – Sindalimenta, semnat de președintele organizație, Dragoş Frumosu.