Șeful APIA, anunț privind plățile restante pentru fermieri!

12

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, s-a aflat ieri într-o vizită de lucru în județul Hunedoara, prilej cu care a participat și la o întâlnire cu fermierii din zonă.

În cadrul întâlnirii, șeful APIA le-a transmis fermierilor mai multe informații importante cu privire la etapele activităților realizate de APIA pentru primirea cererilor în Campania 2023, precum și stadiul plăților APIA pentru cererile depuse anul trecut.

Recent, instituția a deblocat o serie de subvenții care nu intraseră încă în conturile fermierilor din pricina unor modificări care trebuiau efectuate la sistemul informatic. Este vorba despre Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsura 11 – agricultura ecologică.

Potrivit lui Pintea, APIA face zilnic plăți pe aceste măsuri, precum și pe alte scheme de plată, astfel că fermierii care încă așteaptă banii îi vor primi în cont pe parcursul zilelor următoare. ”Autorizări la plată, atât pentru M10 cât și pentru M11, se fac zilnic. În scurt timp se vor vedea și în conturile dumneavoastră”, i-a răspuns șeful APIA unei fermiere pe facebook.