Situația LA ZI de la APIA! Ce se întâmplă cu cererile de plată pentru subvențiile din 2023

5

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat, săptămâna trecută, campania de primire a cererilor unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2023. 

Fermierii care vor să beneficieze de schemele de plată din Planul Național Strategic trebuie să depună cererea unică la centrele județene și locale APIA, prin aplicația IPA Online, în perioada 01 martie – 15 mai.

Cei care nu vor depune cererile în această perioadă, vor mai avea ulterior 25 de zile calendaristice să o facă, însă vor fi penalizați cu 1% din valoarea plăților pentru fiecare zi de întârziere.

Potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea, săptămâna trecută au fost deja depuse peste opt mii de cereri de plată, pentru o suprafața de 19.763 hectare.

”Reamintesc faptul că se va completa o singură cerere, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Fermierii care sunt deja beneficiari APIA își vor actualiza la completarea cererii doar datele care au suferit modificări față de anul anterior. În acest fel, se reduce timpul de completare a cererii, iar probabilitatea de a introduce date greşite este mai mică”, a mai precizat Pintea.