Subvenții APIA 2023 – Fermierii penalizați și excluși de la plată anul acesta

6

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cererile unice de plată de la fermierii care vor să beneficieze de subvenții APIA în anul 2023. Acestea se depun în perioada 1 martie – 15 mai 2022.

Fermierii care nu ajung să depună cererea în acest interval vor mai avea la dispoziție încă 25 de zile, până în 9 iunie, dar vor fi penalizați cu 1% din valoarea subvențiilor pentru fiecare zi de întârziere. Fermierii care nu depun cererea până în 9 iunie vor fi excluși de la plată în anul 2023.

”Termenul limită de depunere a cererilor fără penalități este 15 mai, la care se mai adaugă încă 25 de zile, cu penalități de 1% pe zi pentru fiecare zi de întârziere. Data de 9 iunie este ultima zi în care se mai pod depune cereri. După data de 9 iunie, nu se mai poate depune nicio cerere, este inadmisibil. Încurajez pe toată lumea să depună cererea, astfel încât să fie doar situații speciale întârzierile, tocmai pentru a evita aceste penalități, pentru că este păcat să plătească penalități”, a spus șeful APIA, Adrian Pintea, la AGRO TV.

Întregul interviu realizat de Ovidiu Ghinea cu directorul general al APIA poate fi urmărit în înregistrarea emisiunii ”Agricultura la Raport”, pe canalul de youtube AGRO TV:

video
play-sharp-fill