Târgul agricol de la Arad este un succes de la an la an – Agromalim 2023

3

Târgul agricol Agromalim 2023 organizat la începutul lunii septembrie la Arad, a fost un succes și anul acesta. În cadrul evenimentului au fost prezenți 310 de expozanți, dintre care 27 din străinante. Astfel, numărul de participanți și a suprafețelor de expunere interioare si exterioare au fost în creșetere cu 10% față anul trecut.

Totodată, jucătorii importanți de pe piața de mașini și utilaje agricole, producătorii și comercianții de inputuri pentru fermele de cultura plantelor si creșterea animalelor au venit cu o ofertă bogată, informații  și noutăți pentru fermieri.

Au fost prezente cu stand Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, 13 stațiuni și institute de cercetare coordonate de către Academie, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare – INMA București 

 În cadrul expoziției de animale au fost prezentate animale de rasă de la crescători din cadrul asociațiilor partenere, în sectorul de taurine Asociația Aberdeen Angus România – Angus roșu și negru, Asociația Crescătorilor de vaci Balțată românească de tip Simmental – Bălțată românească linia mixtă dar și linia de carne, sectorul de ovine Asociația ACO Păstorul Crișana animale din rasa Țurcană cu varietățile ei dar și animale din rase de lapte (Awassi, Lacaune), metiși de Țurcană cu rase specializate de carne, sectorul de caprine ANCC Caprirom cu capre de din mai multe rase.

Nu au lipsit nici porumbeii, păsări de rasă, iepuri, ponei, măgari,alte animale de hobby.

Partenerul nutriție la Agromalim 2023, Agroland Professional Farm a oferit crescătorilor prezenți cu animale premii în produse.

În cadrul programului de conferințe cei interesați au putut audia pe parcursul a trei zile aproximativ 45 de lucrări și teme de cercetare prezentate de cadre didactice și cercetători din cadrul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” și Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare.

Zilnic au avut loc demonstrații cu utilaje agricole de precizie, roboți și drone destinate diverselor lucrări agricole, echipamente pentru manipulare furaje dar și concursuri de indemânare conducere tractor.

 Vizitatorii au putut degusta produse oferite de Asociația Crescătorilor de vaci ”Bălțată Românească” tip Simmental (ACVBR-SIM) cu numele: ”Bălțată Românească – produse românești”, produse premium de calitate obținute din carne si lapte dîn ferme din țara noastră, produse din lapte si carne de oaie la standul ACO Păstorul Crișana și produse din lapte de capră.

Salonul de produse tradiționale a fost și în acest an un punct de atracție, micii producători din județul Arad dar și din țară au venit cu produse deosebite căutate tot mai mult de cei care apreciază produsele de calitate făcute după rețete tradiționale cu ingrediente naturale de cea mai bună calitate.