Syngenta Biologicals – premisele unei creșteri rapide a pieței globale de produse biologice

9

Conform unui comunicat de presă global, compania Syngenta a anunțat pe 13 iunie că, va uni business-urile de produse biologice sub denumirea de Syngenta Biologicals. Syngenta Biologicals aduce împreună activitatea de pionierat a companiei Valagro în domeniul biostimulatorilor și al nutrienților de specialitate, companie achiziționată de Syngenta în 2020, şi activitatea sa internă în domeniul controlului biologic, creând astfel premisele unei creșteri rapide a pieței globale de produse biologice. Syngenta Biologicals este pregătită pentru o creștere rapidă, susținută de capacități de cercetare și comerciale de top la nivel mondial, și printr-o prezență globală puternică.

Syngenta Biologicals reunește capacitatea de inovație și acoperirea globală a Syngenta cu platforma tehnologică brevetată a Valagro, împreună cu echipa sa de consilieri tehnici și comerciali de încredere. Încă de la momentul achiziției, cele două companii au lucrat îndeaproape pentru a construi o bază comună în domeniul inovației bazate pe știință, împărtășind pe scară largă cunoștințele și valorificând capacitățile esențiale pentru o afacere de top la nivel mondial în domeniul produselor biologice.

Crearea brandului Syngenta Biologicals marchează o etapă importantă în evoluția afacerii noastre, oferindu-ne o identitate unică și formalizând abordarea noastră de echipă unică pe piață. Syngenta Biologicals vine cu tehnologii de vârf în industrie, expertiză de neegalat în cercetare și capacități comerciale globale, stimulate de spiritul antreprenorial și de cultura pentru care Valagro a fost întotdeauna recunoscută”, a declarat Corey Huck, Director Global al Syngenta Biologicals. „Această mutare ne consolidează strategia de a le oferi fermierilor mai multe opțiuni complementare de produse și tehnologii, și stă la baza determinării noastre de a fi principalul colaborator al acestora și de a face agricultura mai sustenabilă”, a adăugat acesta.

Susținută de cea mai bună linie de cercetare și dezvoltare, și de capacitățile sale comerciale, de prezența a șase unități de producție la nivel global și de cei peste 1.100 de angajați, Syngenta Biologicals este bine poziționată pentru a valorifica înțelegerea profundă a nevoilor fermierilor astfel încât să ofere inovații interesante în acest domeniu.

Portofoliul în expansiune al Syngenta Biologicals include deja TAEGRO®, un biofungicid împotriva unei game largi de boli importante transmise prin sol și foliare; MEGAFOL®, un biostimulator care ajută culturile să gestioneze stresul și VIXERAN®, un biofertilizator aplicat foliar.

Pe lângă accelerarea cercetărilor sale în domeniul biologic, Syngenta Biologicals urmărește, de asemenea, în mod activ, crearea de colaborări în vederea extinderii rapide a ofertelor sale de produse biologice cu o gamă largă de aplicații, inclusiv tratamente foliare, tratamente pentru semințe, combinații cu îngrășăminte, precum și utilizări non-agricole.