Top 5 legume care sunt mai ieftin de cultivat decât de cumpărat

14
Top 5 legume care sunt mai ieftin de cultivat decât de cumpărat

Fructele și legumele organice au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, pe măsură ce consumatorii caută opțiuni mai sănătoase. Pe lângă faptul că sunt mai hrănitoare decât produsele convenționale, alimentele organice sunt cultivate fără a utiliza pesticide chimice dăunătoare sănătății umane.

Dar alimentele organice nu sunt ieftine. În timp, vă pot pune o poftă serioasă în portofel. Vestea bună este că este ușor să-ți crești propriile alimente organice acasă. În afară de economisirea banilor, puteți mânca și alimente sănătoase.

Iată cinci alimente care vă vor economisi bani pe termen lung când le veți cultiva singuri:

1. Salată verde
Salata verde va produce frunze clare pe tot parcursul sezonului de creștere. De asemenea, este extrem de eficient din punct de vedere al costurilor, deoarece un pachet de semințe poate furniza suficientă salată pentru până la cinci luni. Așadar, atunci când luați în considerare costul achiziționării salatei proaspete în fiecare săptămână, veți realiza că puteți economisi foarte mulți bani cultivându-vă propria salată verde.

Rețineți că soiurile de salată care nu se îndreaptă sunt mult mai ușor de cultivat decât cele care se îndreaptă. Pentru recoltare, tăiați doar ceea ce aveți nevoie din buchetul exterior de frunze. Recoltarea astfel permite plantei să crească în continuare.

Atâta timp cât vremea este relativ blândă, salata verde și alte salate verzi vor continua să producă frunze clare. Salata verde este, de asemenea, o cultură de sezon rece, deci este cel mai bine cultivată primăvara și toamna în majoritatea regiunilor.

2. Roșii
Roșiile sunt ideale pentru grădinile mici, deoarece cresc pe verticală. Plantele pot dura trei luni până se maturizează și vor continua să producă roșii după aceea pentru restul sezonului. Pe lângă această perioadă de creștere relativ rapidă, plantele de roșii pot produce roșii proaspete timp de până la șase ani dacă sunt îngrijite corespunzător.

Roșiile cherry, care oferă o recoltă timpurie, sunt cel mai bine savurate ca o gustare sănătoasă cu alte bețe și felii de legume proaspete. Roșiile mai mari sunt folosite cel mai bine pentru conservarea și prepararea sosurilor. Dacă aveți roșii la îndemână iarna vă puteți economisi bani, deoarece prețul roșiilor tinde să crească în lunile mai reci.

3. Fasole verde
Fasolea verde este mult mai prolifică decât cultura medie de grădină. De obicei, produc până la cinci kilograme de fasole pentru fiecare rând de 10 metri pe care l-ați plantat. La fel ca roșiile, fasolea verde crește și ea vertical pe spalier.

Fasolea verde trebuie să fie semănată o singură dată și va continua să producă păstăi de semințe comestibile pe tot parcursul sezonului de creștere. Plantează fasole verde în primăvară alături de fasole tufă, care crește aproape de pământ. În momentul în care boabele dvs. de tufiș se termină cu producerea de păstăi, fasolea va fi gata pentru recoltare.

4. Fructe de pădure
Fructele de pădure sunt mai greu de cultivat decât celelalte alimente de pe această listă. Dar creșterea propriilor fructe de pădure vă poate economisi o mulțime de bani, deoarece fructele de padure se pot scumpi, mai ales atunci când nu sunt în sezon. 

Va trebui să crească aproximativ trei tufișuri, care vor produce aproximativ cinci până la șapte halbe de fructe de pădure în fiecare an. De asemenea, vor continua să producă fructe de pădure ani de zile, economisindu-vă bani pe termen lung. În plus, tufișurile de fructe de pădure ocupă doar o cantitate mică de spațiu de grădină, deci sunt ideale pentru grădinile mici.

5. Sparanghel
Va trebui să aveți mai multă răbdare atunci când creșteți sparanghelul, deoarece poate dura până la doi ani până la maturitate. Acestea fiind spuse, va răsplăti financiar. Fiecare plantă de sparanghel poate produce sulițe delicate până la 20 de ani. Cu toate acestea, sparanghelul poate fi greu de cultivat pentru noii grădinari. Citiți acest ghid simplu înainte de a încerca să crească sparanghel.

Cultivarea propriilor produse vă permite să economisiți mai mulți bani și să mâncați mai sănătos. Începeți cultivând propria salată, fasole, fructe de pădure și multe altele.