Tramvaie noi, ultramoderne circulă de astăzi, în capitală. Fiecare tramvai are un controlor dedicat

2
Linia 41 are tramvaie noi ! Astăzi au fost puse în circulație, în Bucureşti, primele 15 tramvaie cumpărate de Primărie de la Astra Arad. Alte sute de mijloace de transport urmează să fie achiziționate tot de la Astra Arad, iar investiţiile sunt estimate la 800 milioane euro, bani europeni, nerambursabili atraşi pentru îmbunătățirea sistemului de transport în capitala României.

Tramvaie noi: 15 din cele 100 contractate cu Astra Arad

„Este un moment de bucurie pentru Bucureşti, primele 15 din cele 100 de tramvaie pe care le avem contractate cu Astra Arad. În afară de cele 100 de tramvaie, mai avem în ultima fază a achiziţiei 100 de autobuze electrice, bani europeni, că tramvaiele, 100 de troleibuze, bani din fondul de mediu. De asemenea, o să lansăm curând achiziţia pentru 22 de troleibuze, pentru care ne-a fost acceptată finanţare prin PNRR şi, de asemenea, am mai depus şi solicitări, dar suntem în competiţie cu alte localităţi, pentru alte 44 de alte tramvaie şi solicitare de finanţare pentru 150 de alte autobuze”, a afirmat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Tramvaiele Imperio sunt produse la fabrica Astra Vagoane Călători Arad. Garnitura are o lungime de 36 metri şi o capacitate totală de 322 de locuri, dintre care 56 pe scaune, precum şi un loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante şi landourile pentru copii.

Călătorii vor avea posibilitatea transportării bicicletelor printr-un sistem de prindere şi fixare rabatabil, care să nu ocupe spaţiul destinat celorlalţi utilizatori atunci când nu este folosit.

„Am încercat în anii aceştia să ne concentrăm pe lucrurile importante, 200 de milioane de euro aceste tramvaie, 500 de milioane de euro pentru care am lansat achiziţia – modernizarea liniilor de tramvai, 200 de milioane de euro investiţîi în reţeaua de termie, pentru care am atribuit deja şi s-a început proiectarea şi din primăvară o să vedeţi lucrările, 50 de milioane de euro autobuze electrice, 50 de milioane de euro troleibuze. Asta înseamnă 1 miliard de euro bani europeni sau nerambursabili pe care îi atragem prima oară pentru Bucureşti şi asta cred că trebuie să facă primarul”, a conchis Nicuşor Dan.

Sisteme POS în tramvaiele Imperio

Tramvaiele beneficiază de sistem ticketing şi sistem POS de achiziţionare a cardului direct în tramvai, alături de un sistem de recuperare a energiei la frânare, sistem de supraveghere video 24/24 şi sistem de numărare a călătorilor.

STB SA s-a ocupat de instruirea vatmanilor care vor conduce acest nou model de tramvai și, de asemenea, de redistribuirea parcului de vehicule.

ATENȚIE: Fiecare tramvai va avea controlor dedicat, responsabil și cu partea de monitorizare a activităților pe parcursul întregii zile, a anunțat STB.