Una caldă, una rece pentru ciobanii români! De ce nu se mai vinde telemeaua

1

Oieritul este unul dintre puținele segmente ale agriculturii românești care merge relativ bine, însă nici, fermierii nu sunt lipsiți de probleme. Potrivit acestora, telemeaua de oaie nu se mai vinde cum se vindea odată, chiar dacă prețul este sub cel de anul trecut.

Cauza acestei probleme ar fi falsurile de pe piață, spun oierii, vândute sub numele de telemea de oaie, care fac concurență neloială produselor tradiționale.

Totuși, dacă brâna a pornit cu stângul anul acesta, ciobanii susțin că semnele sunt bune în ceea ce privește prețul mielului. Totuși, momentan este prea devreme să se știe la cât vor ajunge aceste valori în preajma sărbătorilor pascale.

”Anul acesta, piața mielului începe cu dreptul. Am niște informații acum că mielul de lapte se vinde undeva pe la 20-22 de lei. În schimb, piața laptelui, brânza făcută de fermierii noștri are de suferit extraordinar. Azi, când toate s-au scumpit, kilogramul de telemea la poarta fermei este mai jos decât anul trecut și nu se vinde. Prețul este de 35, 38, 40 de lei la poarta fermei.

Cred că suntem singurul sector care îi dă consumatorului un produs care nu este mai scump deloc. Consumatorul poate și-ar permite, dacă nu ar avea alte falsuri acceptate cu eticheta de telemea de oaie”, a precizat Nicu Cioranu, crescător de ovine din județul Arad, pentru AGRO TV.