Urși sălbatici, în vizită la… Grădina Zoologică!

2

Doi urși sălbatici, o ursoaică şi un pui, care vizitau des în ultima perioadă zona Platoului Corneşti şi a Grădinii Zoologice din Târgul Mureș, au fost capturați, a anunțat, marți, primarul localității, Soos Zoltan. Un al doilea pui a reușit să scape, informează AGERPRES.

O familie de urși – o ursoaică şi doi pui în vârstă de circa doi ani – a fost surprinsă de mai multe ori, în ultima perioadă, de camerele de supraveghere în zona de promenadă şi de alergare a Platoului Cornești, dar și în incinta Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, în apropierea padocurilor cu animale, fără a provoca, însă, pagube.

„Am reuşit capturarea a doi dintre cei trei membri ai familiei de urşi care frecventau zona Platoului Corneşti şi a Grădinii Zoologice în timpul nopţii. Ursoaica mamă şi un pui au fost capturaţi cu ajutorul echipei de vânătoare Cocoşul şi al echipei de intervenţie şi au fost relocaţi într-un loc sigur pentru toată lumea. În zilele următoare sperăm că şi cel de-al treilea urs va fi capturat. Vă rugăm să continuaţi să fiţi atenţi şi să nu folosiţi pista de alergare de pe Platou, mai ales după lăsarea întunericului. Totodată, dacă observaţi alte exemplare în aceste zone, vă rugăm să sunaţi la 112”, a precizat pe Facebook primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan,

În luna martie, Primăria Târgu Mureş a atenţionat populaţia asupra apariţiei și celui de-al patrulea urs în zona Platoului Corneşti şi a Grădinii Zoologice, recomandând evitarea seara şi noaptea a pistei de alergare.