USAMV vă invită la Târgul „Produse din Balcani” și la evenimentele prilejuite de acesta

15

În perioada 22-26 noiembrie 2023 la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, în bd. Mărăști nr. 59, sector 1, va fi organizat un eveniment care marchează dezvoltarea rurală în Balcani și care va cuprinde:

  • Conferința “Pro Rural”: Progres prin inovare, cea de-a doua ediție;
  • “Dor de Vatră Românească” – VATDOR: Promovarea patrimoniului cultural național;
  • Târg “Produse din Balcani”: O expoziție cu vânzare în care producători reprezentând GAL-urile participante au ocazia să-și prezinte produsele publicului larg.

Pe parcursul ultimelor trei decenii, Dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității, a reprezentat un pilon esențial în stimularea dezvoltării la nivel local, aducând schimbări semnificative pentru comunitățile balcanice. Având la bază principiul “de jos în sus”, această abordare le permite comunităților să-și definească propriile direcții de dezvoltare.

Pro Rural este dedicat profesioniștilor din întreg spectrul dezvoltării rurale: fermieri, manageri, Grupuri de Acțiune Locală (GAL-uri) active, cercetători, instituții de învățământ superior, consultanți cu expertiză și cooperative orientate spre viitor. Evenimentul abordează în principal cooperarea și nevoia de sinergie între diferite sectoare de interes, axate pe inovarea rurală. Suntem convinși că vom crea un spațiu de interacțiune, conversație și schimb de idei, care să îi inspire pe toți cei interesați și pasionați de domeniul dezvoltării rurale.

Dor de Vatră Românească! – VATDOR face parte din seria de evenimente care promovează păstrarea și dezvoltarea identității culturale a satului românesc ca element central al patrimoniului cultural național. Programul include spectacole folclorice, un vernisaj de fotografie, o expoziție de costume populare și o prezentare de măști tradiționale.

Evenimentul este organizat de GAL Lider Bistrița-Năsăud, GAL Lunca Joasă a Siretului, GAL Napoca Porolissum în parteneriat cu Federația Națională PRO AGRO și USAMV București.