VIDEO Petunia: Cum ingrijim corect florile

53
VIDEO Petunia: Cum ingrijim corect florile

Va plac petuniile cu veselia si varietatea lor? Va oferim cateva secrete de care sa tineti cont pentru a va putea bucura de ele pana tarziu in toamna. Insa pentru a ne oferi cu atata generozitate frumusetea, culoarea si parfumul lor, aceste flori au nevoie de multa atentie din partea noastra. Cum putem avea acasa cele mai frumoase flori petunia,  ne spune colega mea Elena Picu.

Click pe video:

video
play-sharp-fill

Corespondent Arges: Elena Picu

Petuniile sunt membrii de bază ai familiei Solanaceae. Originare din America de Sud (Argentina, Brazilia), petuniile au cucerit Europa – și nu doar Europa, relativ recent – spre începutul secolului al XIX -lea, scrie casa-gradina.ro. Numite și flori de tutun (sunt rude cu planta de tutun), sau florile verii ori florile cu o mie de culori, petuniile sunt pline de flori de la începutul verii până la mijlocul toameni. Una din marile calități ale petuniilor sunt culorile florilor, extrem de variate și plăcute – de la alb, roz, galben, roşu, violet, albastru, sau numeroase combinații dintre acestea, dar și înflorirea repetată a plantei, dacă îi sunt asigurate un minim de condiții.

Sfaturi de cultivare

Pentru a crește cu succes, petunia trebuie să se poată bucura de soare, într-un loc ferit de vânt.

Petuniile sunt semănate din februarie până în martie, într-un loc cald. Transplantați plantele în ghivece, în stadiul de 3 sau 4 frunze adevărate, și păstrați-le la adăpost. La jumătatea lunii mai, puneți-le în pământ, într-un vas sau într-o grădină, scrie aujardin.info.

Fiți atenți, răsadurile sunt uneori capricioase

Când plantați, spaționați picioarele petuniei între 20 și 30 cm în toate direcțiile. Pentru a provoca ramificarea tulpinilor, nu ezitați să le ciupiți.

Sfaturi de întreținere

Pe măsură ce florile petuniei se ofilesc, îndepărtați-le. Profitați de ocazie, la sfârșitul verii, pentru a tăia câteva tulpini; ramificările noi vor aduce flori noi.

Deoarece petunia este o plantă foarte lacomă, are nevoie de îngrășământ din iunie până în octombrie.

Udarea trebuie să fie, de asemenea, regulată sau chiar intensivă (zilnic) în cele mai calde zile, fără a fi totuși excesivă, deoarece există riscul de scurgere a îngrășămintelor.

Știați că: Unele petunii sunt rezistente la înghețuri mici (-6 până la -9 ° C), în special la unele petunii agățate. Pentru a le păstra de la un an la altul, prindeți-le și așezați-le într-un adăpost neîncălzit pe timpul iernii.