Home Stiri VIDEO – Prezent la AgriPlanta-RomAgroTec, Emil Dumitru lanseaza o promisiune de 3,4...

VIDEO – Prezent la AgriPlanta-RomAgroTec, Emil Dumitru lanseaza o promisiune de 3,4 mld. euro

78 views
VIDEO – Prezent la AgriPlanta-RomAgroTec, Emil Dumitru lanseaza o promisiune de 3,4 mld. euro

DLG Intermarketing a organizat vineri 13 noiembrie, pe terenul de la Fundulea, jud. Calarasi, in cadrul manifestarii anuale AgriPlanta-RomAgroTec, o prezentare de exceptie, care a putut fi urmarita online de fermierii din toata tara, avand ca tema lucrarile pentru infiintarea culturii de grau. Demonstratiile au fost facute cu unele dintre cele mai moderne si performante masini si utilaje agricole folosite in acest scop.

Prezent la eveniment, Secretarul de stat Emil Dumitru, a facut precizari referitoare le investitiile majore aflate in programul de guvernare:

“Este un an greu pentru fermieri. Eu am spus ca pentru agricultura, Covidul a fost seceta de fapt. Am despagubit fermierii in limita banilor care au fost. Vom despagubi si la culturile de primavara dar tehnic, nu putem sa acordam aceste despagubiri mai devreme de luna februarie- martie a anului viitor. …
Dar vreau sa vin si cu lucruri pozitive in fata fermierilor, in fata celor care ne privesc. Este pentru prima data, in 30 de ani, cand am depus la Comisia Europeana un program ambitios pe ce inseamna reabilitarea infrastructurii de irigatii, desecare si drenaj. Avem 3,4 miliarde euro la dispozitie si apropo de Calarasi, dupa calculele noastre, 550 de mil. euro vor fi investiti in infrastructura de irigatii, din fonduri europene, in judetul Calarasi. Astea sunt lucrurile de care trebuie sa profitam, pentru ca fara irigatii e foarte clar ca nu vom putea sa raspundem la schimbarile climatice.”