Zeci de oi moarte pe șosea!

2

Aproximativ 60 de oi au murit după ce un camion încărcat cu peste 400 de ovine s-a răsturnat luni seara pe DN 15A, la ieşirea din comuna bistriţeană Teaca spre Reghin, informează AGERPRES.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, la caz au intervenit două echipaje de pompieri militari şi cei din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Teaca.

Din fericire, conducătorul autovehiculului a scăpat nevătămat, însă aproximativ 60 din cele 420 de oi care se aflau în camion au murit, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

Şoferul, un bărbat de 36 de ani din judeţul Tulcea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Potrivit șefului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Ioan Bogolin, autocamionul încărcase oile de la o fermă din judeţ şi se deplasa spre Tulcea, iar acum reprezentanții autorității sanitar-veterinare verifică dacă transportul avea toate documentele în regulă. Acesta a mai precizat că s-a luat legătura cu un fermier din zonă, care a pus la dispoziţie o maşină pentru transportul animalelor rămase în viaţă.