Aglomerație la cabinetele veterinare, de Sărbători

3

Aglomerația de la camerele de urgență în perioada Sărbătorilor nu mai este demult o noutate. Iată însă că și cabinetele veterinare încep să fie asaltate în această perioadă a anului și, culmea, nu atât din cauza petardelor aruncate din plin, oriunde și oricând, de tot soiul de inconștienți, cât din cauza problemelor… digestive.

Nu vă frecați la ochi, ați citit bine! Cabinetele veterinare s-au umplut anul acesta de animale de companie care au făcut abuzuri culinare de Sărbători!

Astfel, numai în perioada 23 decembrie 2022 și 3 ianuarie 2023, la triajul Compartimentului de Urgențe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie al USV Iași a fost înregistrate 125 cazuri, cele mai multe vizând tulburări digestive. A fost vorba de câini și pisici cu patologie severă, care au necesitat consultații și tratamente prompte din partea medicilor de gardă. 

„În acest interval spitalizarea a fost plină cu animale care au necesitat supravegherea de către personalul medical al spitalului. În topul urgențelor au fost tulburările digestive datorate excesul alimentar și alimentației necorespunzătoare cu ocazia Sărbătorilor. Medicii și studenții Compartimentului de Urgențe au demonstrat încă o dată devotament și dăruire pentru profesie și pentru companionii noștri dragi”, a transmis conf. univ. dr. Sorin Aurelian Pașca, prodecanul Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USV Iași.

Universitatea din Iași are, de altfel, primul compartiment veterinar de urgență pentru animale mici din Moldova, care funcționează în cadrul Facultății de Medicină Veterinară. Acesta este unic atât prin diversitatea specializărilor și a dotărilor, cât și prin capacitatea de spitalizare a pacienților 24 de ore din 24, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv la sfârșitul săptămânii, spun reprezentanții instituției de învățământ universitar ieșean.