Agricultura ECO bazata pe microorganisme, dezvoltata de un elvetian in Romania

35
Agricultura ECO bazata pe microorganisme, dezvoltata de un elvetian in Romania

Un fermier din Elveţia a reuşit să dezvolte o fermă în care tot ce cultivă este ecologic. Agricultura eco dezvoltată de el se bazează doar pe microorganisme din natură. Este vorba despre Daniel Hirschi care s-a stabilit în comuna Voivodeni în urmă cu 15 ani, după ce s-a îndrăgostit în timpul unei acţiuni umanitare pe care a desfăşurat-o în România, scrie Agerpres.

„Agricultura eco pe care noi o promovăm se bazează pe microorganisme, adică pe pământul în sine. Noi considerăm pământul ca ceva viu. Pe o suprafaţă mică trăiesc în jur de 7 miliarde de de microorganisme şi dacă le tratăm bine, acestea ne oferă foarte multe lucruri, adică le oferă plantelor, prin intermediul rădăcinilor, toate substanţele care sunt necesare ca planta să crească sănătos fără ca ea să atragă dăunători, asta este partea cea mai importantă în agricultura bio. Noi tratăm grădina în mod de permacultură şi total ecologic”, a spus fermierul.

Daniel Hirschi susține că deși mulți agricultori consideră important să folosească fertilizatori, pesticide şi ierbicide, totuți se poate şi altfel.

„Dacă tratezi pământul ca pe ceva viu, atunci este foarte clar că îi trebuie apă, să fie hrănit, îi trebuie şi ceva de mâncare, iar ceva de mâncare pentru pământ este să îi în mod regulat compost din plante sau frunze care se pot descompune, care conţin microorganisme. Din asta trăiesc microorganismele şi este foarte foarte important, pentru că prin plantă primim toţi nutrienţii înapoi, prin intermediul plantelor”, a declarat Daniel Hirschi, citat de Agerpres.

Fermierul împreună cu soţia sa, Hermina, cultivă atât legume, cât şi fructe 100% bio.

„Copacii şi tufele şi toate plantele pe care le vedeţi în grădina noastră au roluri diferite. Au în principal rolul de a atrage biodiversitatea, nu numai din punct de vedere al plantelor, dar în acelaşi timp ele atrag şi diferite insecte şi asta este foarte important, pentru că acestea combat fiecare dăunător şi fiecare boală pe care noi o considerăm o problemă pentru grădină. Adică noi nu facem altceva decât să le oferim un loc de trăit, pentru a lupta cu dăunătorii care ne fac probleme”, a povestit fermierul elveţian, stabilit în România.

Potrivit lui Daniel Hirschi, pentru a avea legume sănătoase, e necesară o rotaţie a culturilor pe fiecare strat. Daniel Hirschi spune că natura în România este încă foarte foarte frumoasă şi sălbatică, iar oamenii i s-au părut, chiar din prima zi de când a veni aici, foarte deschişi, calzi şi prietenoşi, arătând că inclusiv prin prisma acestui aspect este foarte uşor de trăit aici.