Anunț de ULTIMĂ ORĂ al șefului APIA: Urmează CONTROALE!

8

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a încheiat primirea cererilor de plată în campania 2023, inclusiv perioada cu penalități, și va demara controalele în teren, înainte de a începe plățile, a anunțat la sfârșitul săptămânii directorul general al APIA, Adrian Pintea.

„Așa cum v-am informat deja, am finalizat primirea cererilor de plată în campania 2023, inclusiv perioada cu penalități. Au fost depuse 759.976 de cereri pentru o suprafață solicitată de 9,98 milioane de hectare. Ce urmează acum? În conformitate cu prevederile legislației în vigoare, toate cererile depuse urmează un flux bine stabilit prin procedurile de lucru ale agenției. Cererile sunt verificate prin realizarea controlului administrativ, după care urmează eșantionarea în vederea controlului și ulterior controlul propriu zis, înainte de a începe plățile”, a scris șeful APIA pe pagina sa de Facebook.

În raportul cu care ne-a obișnuit deja la sfârșitul fiecărei săptămâni, Adrian Pintea amintește că APIA a demarat efectuarea plăților pentru motorina aferentă trimestrului I al anului 2023, valoarea ajutorului de stat acordat sub formă de rambursare unui număr de 10.729 de beneficiari fiind de 89,51 milioane de lei, aferente unor cantități de motorină determinate cu acciza redusă de 58,54 milioane de litri.

„Începând cu 29 mai am început să autorizăm schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal – Campania 2022. Cuantumul pentru fiecare măsură de sprijin cuplat în sectorul vegetal se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2022. Aceste cuantumuri se regăsesc pe pagina oficială de facebook a instituției noastre. Am efectuat plata sprijinului financiar de 16,66 milioane lei pentru crescătorii de animale, sprijin solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna martie/ trimestrul I 2023”, a mai scris Adrian Pintea în raportul său săptămânal adresat fermierilor.