Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la directorul ANZ pentru apicultori

9

Directorul general al Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ) le reamintește apicultorilor obligația anuală pe care o au, de a depune, până la data de 31 decembrie, declarația pe propria răspundere cu privire la numărul de stupi care conțin familii de albine pregătite pentru iernat. 

”În sistemul național de gestionare a stupinelor avem vreo 2,3 milioane de stupine și vreo 34.000 de apicultori. Și aici vreau să fac un anunț, că până la sfârșitul anului, așteptăm din partea fiecărui apicultor depunerea acelei declarații anuale, pentru că în primele luni ale anului vom trimite către Bruxelles situația stupinelor din România, a familiilor de albine din România”, a precizat directorul ANZ, Florinel Bîrcă, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Apicultorii sunt obligați să transmită anual, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, la ANZ prin OZJ-uri, declarația pe proprie răspundere cu numărul de stupi care conțin familii de albine pregătite pentru iernat.

Declarația pe proprie răspundere poate fi depusă direct la sediile OJZ, dar și transmisă prin poștă sau în format electronic ca document scanat, prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către un apicultor sau reprezentantul legal al acestuia.